woensdag 14 maart 2018

Het Laathof dag 3

Dag mama's, papa's, broers, zussen, ....

Hier zijn we weer! Klaar voor een stralende zon en een prachtige dag vol leuke activiteiten. Maar eerst.... opstaan! Na ons ontbijt trokken we meteen naar buiten. Wat een weertje. We wandelden samen naar de Notelaer wat verderop aan de dijk langs de Schelde. Daar kregen we enkele leuke en actieve opdrachten over de Notelaer, de dieren rondom de dijk, een verhaal, ... We mochten zelfs gebruik maken van het fototoestel en de tablet. Nadien trokken we terug naar het Laathof voor ons middagmaal. We kregen lekkere vis met puree en groentjes voorgeschoteld met als dessert een chocomousse. Na onze stevige maaltijd kregen we de kans om uitgebreid te genieten van het zalige zonnetje. We gingen naar buiten om te spelen. Na het spelen gingen we in het bos op zoek naar sporen van dieren. Eenmaal gevonden, namen we een gipsafdruk om later te onderzoeken van welk dier het spoor zou kunnen zijn.
Tijd voor wat meer spelletjes... We hielden een laddercompetitie. De leerlingen moesten met zoveel mogelijk verschillende leerlingen een spel spelen tegen elkaar. Zo leerden we elkaar op een heel andere manier kennen. Nadien was het tijd voor ons avondmaal. Sandwiches met veel beleg. Wat werd er gesmuld en gegeten.
Om de dag goed af te sluiten, speelden we nog een bosstratego. L6A tegen L6B. We bouwden elk een kamp in het bos en moesten op zoek gaan naar de schat van het andere team.
Na zo'n intensieve dag is het tijd om in ons warme bedje te kruipen.

Sssssssshhhhhhttttttt slapende bosklassers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten