donderdag 15 maart 2018

Laathof dag 4

Dag mama's, papa's, broers, zussen, ...

Wat gaat de tijd snel als je plezier hebt. We zijn al aan dag 4 gekomen van onze bosklassen.
We waren vandaag al snel wakker en klaar om te ontbijten. Na het ontbijt werden de klassen weer in twee groepen verdeeld. De ene groep blijf in de eetzaal om al eens te brainstormen omtrent de dankavond. Terwijl de andere groep buiten een schets mocht maken van de omgeving van het Laathof. Nadien werd er gewisseld. We hebben zeer mooie schetsen gezien en echte artiesten aan het werk gezien. Er kwamen ook zeer interessante en grappige ideeën voor de dankavond maar dat blijft ons geheimpje.
Tijd voor het middagmaal dan maar. Heerlijke soep gevolgd door aardappelen, tomaten, witte kool en een stukje vlees. Tot slot nog een lekker puddinkje. 
Na het middagmaal moesten we ons snel klaarmaken om richting de Zilverreiger te vertrekken met de fiets. Het weer zat niet helemaal mee maar dat was voor ons geen probleem. We doorstonden de regen en kwamen aan aan een klein en gezellig huisje. Daar werden we weer in twee groepen verdeeld. Eén groepje kreeg uitleg over de oude ambachten hier in de streek. Het andere groepje kreeg de kans om zelf enkele volksspelen uit te proberen. Wat waren we laaiend enthousiast!
Tijd om terug te keren voor het avondeten. En jawel, ook nu iets zeer lekkers: kaaskroketten. 
We hielden de leerlingen na het eten een beetje in spanning want we hadden enkele leuke verrassingen in petto voor hen. Ten eerste mochten we aan Warre en Denzel meedelen dat ze geslaagd waren in hun test en dat ze door mochten naar de volgende ronde. Proficiat! Ten tweede was er nog een leuke traktatie van de jarige deze week. Ook een dikke proficiat! En tot slot was het tijd voor de casino-avond. Er werden 3 zalen ter beschikking gesteld: een spelzaal, een danszaal en een cinemazaal. Tussendoor konden de leerlingen ook even langs de bar passeren voor een knabbeltje en een babbeltje. Maar elke verhaaltje eindigt met een lange snuit. Dus snel ons bedje in voor de allerlaatste keer. 
We hopen om jullie morgen allemaal te zien en te knuffelen.
Tot morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten